tirsdag 14. desember 2010

Bilde Analyse

Syk pike
Dette er et bilde som heter syk pike, det er malt av Edvard Munch!
- Hva foregår i bildet?
Det er en pike som ligger i senga og en kvinne som sitter ved siden av sengen! Hun som sitter ved siden av sengen ser ganske trist ut. Det står en flaske på nattbordet med sengen, som sikkert er en type medisin.
- Hvilke figurer finnes?
Det er to kvinner i dette bildet.
- I hvilke omgivelser inngår bildet?
Det ser ut som bildet er i fra et soveværelse, for det ser ”hjemmekoselig ut” kan ikke tenke meg at det er i fra et sykehus.
- Hvilke farger er brukt?
Det er brukt mye grønt!  Både på veggen bak sengen og på sengeteppet. Ellers er det ganske mange mørke farger, mørk blå og brun, og en stor hvit pute.
-          Hvilke følelser blir skapt?
-      Du får en litt trist følelse av å se på dette bildet, for hun ved siden av sengen ser veldig trist ut, og hun som ligger i sengen ser sliten ut og er sikkert alvorlig syk.
-          Hvordan brukes symbolene, og hvordan skal de oppfattes?
-          Det står en flaske på bordet, som sikkert innholder medisin. Du ser ganske godt at piken i senger er syk på den måten hun er på. Det er ikke brukt rene farger over alt, noe som kanskje kan tolkes som at det er uklart, som igjen kan si at det er uklart hvordan det skal gå med denne kvinnen.
-          Finnes det flere tolkningsmuligheter?
-          Du ser ganske godt at dette er et bilde av en syk pike, så jeg tror ikke det blir tolket på så mange andre måter.
-          Hva tror du at kunstneren ønsker å fortelle?
-          Litt om hvordan det kan føles når noen nære er alvorlig syke, at det kan ta på for personer som er rundt denne personen. Det kan være tungt å tro/ vente på at du skal miste noen som står deg nært.
-          Hvordan virker bildet på meg?
-          Det er egentlig et trist bilde, du tenker på hvordan det hadde vært om det var deg, som enten var syk eller sto nært noen som var det. Det får deg til å tenke.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar